Yin Yoga

Yin staat voor verstilling en is daarmee de tegenhanger van yang, wat voor beweging staat. Het overgrote deel van onze dag is gevuld met Yang. We doen veel en nemen vaak te weinig tijd voor rust. De houdingen zijn veelal zittend of liggend en worden gedurende een langere periode aangehouden, tussen de 3 en 5 minuten, Tijdens deze periode wordt het bindweefsel geactiveerd en de mind gekalmeerd.

Door het stretchen of juist comprimeren van het bindweefsel worden de meridianen in het bindweefsel geactiveerd. Meridianen verzorgen de informatiestroom door het lichaam naar de diverse organen. Als deze informatiestroom geblokkeerd is levert dit klachten die niet altijd te traceren zijn. Tijdens de les onderzoek je wat er is in jouw lichaam leeft. Deze bewustwording kan een start zijn van een verandering in jouw leven.

Tijdens een yin yoga houding kun je allerlei ongemakken, zoals pijn, gedachten of emoties tegenkomen. Tijdens de les zal je leren met deze ongemakken om te gaan. Door dit met je mee te nemen na de les leer je ook in jouw dagelijks leven hiermee om te gaan.

Uit onderzoek is gebleken dat yin yoga allerlei soorten pijnklachten sterk kan verminderen.

Klik hier voor het lesrooster.Yoga bij Danielle