Docenten

Danielle Alofs-Gimpel


In 2000 kwam Yoga op haar pad en sindsdien is het meer dan alleen de oefeningen op de yogamat, het is een manier van leven geworden. Het bewustzijn in haar leven heeft haar in verscheidene situaties geholpen. Omdat zij het iedereen gunt om bewust met het lichaam om te gaan is ze zich verder gaan verdiepen in yoga en in 2011 begonnen aan de leraren opleiding van Dirk-Jan Lust. Dit bleek het startpunt van wat er verder nog zou komen.

Opleidingen:
2010: Reiki 1
2011: Yoga Docenten opleiding Dirk-Jan Lust Koog aan de Zaan
2011: Kinderyoga Helen Purperhart
2012: Zwangerschapsyoga opleiding Sonja Smit Koog aan de Zaan 2016: Yin Yoga Module 1: Bivag Sneek
2017: Areal/Swing Yoga Manon de Jonge Assendelft
2018: Yin Yoga Module 2: Bivag Sneek
2018: Yoga Dance:
2019: YogaDance Deventer
2018: Klassieke Massage
2019: Anatomie
2019: Ayurveda in je dagelijks leven
2019: Zwangerschapsmassage
2020: Ayurvedisch Voedings en Levenstijlcoach
2023: Ademtherapie 

Werkervaringen:
2012: SCWO Hatha Yoga Docent en Kinderyoga
2012: Inval docent op diverse locaties in en buiten de Zaanstreek, Hatha Yoga, Yin Yoga, Mindfulness Yoga, Stress Relief, Zwangerschapsyoga, Swing Yoga, StoelYoga, Kinderyoga
2013: Start Yoga bij Danielle in Wormerveer
2018: Verhuizing naar Wormer
2018: MassageLaura Schomaker (1994)

Bewegen speelt van kleins af aan een belangrijke rol in mijn leven. Als klein meisje deed ik aan ballet en droomde ik er van om ballerina te worden. Tijdens de middelbareschooltijd volgde ik een dansvooropleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier kwam ik uit het keurslijf van klassiek ballet en voelde ik mij vrij in moderne dans.
Uiteindelijk stopte ik helemaal met dansen en begon ik aan de studie Theaterwetenschap. Mijn eerste yogales volgde ik tijdens de masteropleiding Dramaturgie. Dit moment voelde als thuiskomen. Al snel schreef ik mij in voor de Vinyasa Yoga Teacher Training bij een yogastudio in Amsterdam en behaalde ik in 2019 mijn diploma. Gelijk daarna mocht ik bij diezelfde studio meerdere keren per week lesgeven in Vinyasa yoga.Yoga betekent voor mij bewegen in vrijheid. Jezelf leren kennen en weten dat de enige plek waar alles goed is, bij jezelf is. Wat ik wil meegeven in mijn yogalessen is dat het er niet om gaat hoe een houding er aan de buitenkant uitziet, maar hoe die van binnenuit voelt. Durf je ogen dicht te doen en te ervaren hoe het is als je blindelings op je lichaam vertrouwt.
In 2022 ben ik voor het eerst moeder geworden van Rosa. Een prestatie waar ik dagelijks met veel trots naar terugkijk. In mijn zwangerschap ben ik gestopt met lesgeven en ik weet zeker dat de reis naar het moederschap mij heeft veranderd als yogadocent. Ik kijk er naar uit om weer te beginnen met lesgeven en samen met jou te groeien en te ontdekken.

Danielle en Laura bieden graag een veilige rustige omgeving om los te laten wat je niet meer dient. Graag tot ziens,

Graag tot ziens,

Namasté,
Danielle

 Yoga bij Danielle