Hatha Yoga

Iedere week is er een nieuw thema, draaien, achteroverbuigen, vooroverbuigen, nek, schouders en bovenrug, heupen en benen. Maar centraal in iedere les staat de wervelkolom, de basis voor iedere yoga houding. In iedere houding gaan we op zoek naar blokkades die in het lichaam aanwezig zijn. In alledaagse houdingen kom je deze blokkades niet altijd tegen, maar kunnen wel een oorzaak zijn van klachten. Door inzet van de adem kun je deze blokkades verzachten of helemaal opheffen.

Het gebruik van de adem is wat yoga anders maakt dan gewoon rekken en strekken. Door op de juiste manier te ademen ontspannen oppervlakkige spieren (spieren direct onder de huid) en moeten de houdingsspieren (dichtbij het skelet) de kracht overnemen en worden daardoor sterker. Het lichaam wordt hierdoor soepeler en tevens krachtiger. Je kunt tevens een gevoel van meer ruimte in jouw lichaam ervaren, deze ruimte kan ook doorwerken in het hoofd.

Tijdens de yogalessen wordt er vaak gebruik gemaakt van hulpmiddelen uit de Critical Alignment Yoga, om een houding te intensiveren of juist te vereenvoudigen. De les wordt intensief begeleid, dit is mogelijk omdat de groep niet groter is dan 10 leerlingen. Er kunnen meerdere veranderingen optreden, concentratieverhoging, toename innerlijke rust, algeheel betere gezondheid.

Omgekeerde houdingen

Maandag en dinsdag om 20:15 start een les van 1 ½ uur. We starten met een standaard Hatha Yoga les van een uur en daarna nog een extra ½ uur met omgekeerde houdingen. Dus je doet dan een les van in totaal 1 ½ uur.

Tijdens de omgekeerde houdingen gaan we nog dieper in op de wervelkolom, het ontspannen van de nek, schouders en rug en opbouw in de spieren vlak langs de wervelkolom, diepe schuine buispieren en lage onderrug. Verder hebben omgekeerde houdingen een gunstig effect op het immuunsysteem en het bloedvaten stelsel.

Klik hier voor het lesrooster.Yoga bij Danielle